Islam verantwoordelijk voor aanslagen Parijs?

Islam verantwoordelijk voor aanslagen Parijs?

De aanslagen in Parijs hebben veel Europeanen diep geraakt, én onzeker gemaakt! Zelf ging ik al snel op zoek naar antwoorden op de vragen die zich opdrongen; Hoe nu verder? Hoe moet de wereld hier op reageren? Wat kan ík doen om voor vrijheid en veiligheid te vechten?

Een onderwerp die ik vaak heb zien langskomen gaat over de verantwoordelijkheid van de islam voor de aanslagen in Parijs. Een bijzonder belangrijk discussiepunt, want de uitkomst zal van enorme invloed zijn op de manier waarop we met moslims in Nederland omgaan!

Het is dus heel belangrijk dat bij deze discussies echte argumenten de hoofdrol spelen! Dat de ene de islam de schuld geeft en de andere dat grote onzin vindt, is snel te constateren op internet, maar waaróm vind men dat? En hoe overtuigend vind ik de argumenten die zoal gebruikt worden?

En dat is nu precíes waar deb8able.net een grote rol in zou kunnen spelen. Discussie die draait om het argument. Ik heb geïnventariseerd wat zoal gebruikte argumenten zijn, en er een paar van in onderstaande afbeeldingen verwerkt, gebruik makend van het voorlopige grafisch ontwerp van deb8able.net  resultNed1_leestekstjes2

resultNed1_leestekstjes3Ik zou je graag willen uitdagen om te reageren op deze argumenten, en aan te geven waar je het mee eens bent. Het liefst ook waarom, zodat ik deze diagrammen kan uitbreiden met nieuwe argumenten en we gezamelijk toewerken naar het broodnodige overzicht in deze discussie!

Dat kan via een commentaar onder deze tekst of via facebook of twitter met #deb8able #islam

 

 

2 reacties

 • Scherp en pakkend voorbeeld. Het maakt goed duidelijk hoe een discussie kan verlopen met de oplopende emoties achterwege gelaten. Ik denk alleen dat het verschil tussen voor/tegen argumenten grafisch duidelijker weergegeven kan worden zodat in een oogwenk te zien is of het om een voor/tegen argument gaat zonder iets gelezen te hebben. Dat kan bijvoorbeeld aftakkingen te maken boven of onder het argument.

  Chris Reply
  • Hartelijk bedankt voor je feedback, en het meedenken Chris! In eerdere voorbeelden heb ik de argumenten voor de stelling erboven en de argumenten tegen een stelling er onder geplaatst, waarbij je inderdaad een duidelijkere scheiding krijgt tussen die twee. Veel mensen vonden het diagram daardoor echter minder goed leesbaar worden; het is intuïtiever om van boven naar beneden lezend eerst de stelling en dan de argumenten die daarop slaan te lezen.
   Een definitieve keuze is nog niet gemaakt. Wel is door de kleuren al gepoogd aan te geven of het een voor- of tegenargument is. Is dat je opgevallen?

   Peter de Witte Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *